Home
»
»
Fina sočna slana bučnica
Fina sočna slana bučnica
Written By Kulinarske Delicije on petak, 6. siječnja 2017. | 23:30
Sastojci
TIJESTO
50 dkg. glatkoga brašna
0,5 dcl. ulja
3 dcl. mlake vode
2 male kavske žličice soli ( ili po ukusu)
NADJEV
100 dkg buče ( tikvice)
50 dkg kravljeg svježeg sira
2 jaja
1 kiselo vrhnje
2 male kavske žličice soli ( ili po ukusu)
Priprema
1. Umijesite glatko tijesto. Premažite ga uljem i ostavite pokriveno da odstoji oko pola sata. 2. Buče (tikvice) naribajte osolite, kada puste sok ocijedite ih. Sir, jaja i vrhnje dodajte u ocijeđene buče posolite i promiješajte.
3. Odstajalo tijesto razvaljajte valjkom što je više moguće, zatim ga premažite uljem i dalje rastežite rukama. Na krajeve tijesta rasporedite nadjev i zarolajte.
4. Posložite u nauljeni pleh, te namažite i odozgo sa uljem.
5. Pecite na temperaturi od 240 stupnjeva oko pola sata, ovisno od pečnice.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar