Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » Savršen čokoladni rolat sa lešnicima

Savršen čokoladni rolat sa lešnicima

Written By Kulinarske Delicije on petak, 6. siječnja 2017. | 23:27



Sastojci:  
Biskvit  
6 jaja  
120gr šećera  
1 kesica vanil-šećera  
1 kašika mekog brašna za kolače tip 400  
2 štangle tamne čokolade ( oko 30gr )  
1 kaš kakao praha  


Fil I:  
150gr tamne čokolade (70%)  
2 dl slatke pavlake     Fil II  
2 štangle tamne čokolade ( 70% )  
1 ravna kaš. putera  
1 kaš. šećera u prahu  
Čokoladna glazura  
50gr tamne čokolade (70%)  
2 kaš. ulja  
 i još 100gr pečenih lešnika


Priprema  
1.     Priprema biskvita:     Penasto umutiti žumanca sa šećerom, da pobele. Dodati prosejano brašno sa kakao-prahom, na pari rastopljenu čokoladu i potom šne od belanaca.     Pleh premazati uljem i staviti peki papir, pa rasporediti masu i ispeći biskvit na 220 - 200 C.     Pečen biskvit izručiti na mokru kuhinjsku salvetu i uviti.  
2.     Priprema fila:     Najpre pripremite II fil: Rastopiti čokoladu i umutiti je sa prah šećerom i puterom pa ostaviti kratko u frižideru da se malo ohladi,ali voditi računa da se ne stegne.     Slatku pavlaku staviti da zavri i rastopiti čokoladu. Dobro umutiti i ostaviti da se hladi.  
3.     Pečene lešnike podelite, pa polovinu sameljite a drugi deo iseckajte ili zdrobite oklagijom. Mikserom izmutite fil sa puterom da bude penast i razmažite ga tanko preko biskvita pa pospite mlevenim lešnicima. Kada se ganaš stegne, premažite ga preko sloja fila i dodajte seckane lešnike pa uvijte rolat.  


4.      Pre nego što rolat premažete glazurom, uvijte ga plastičnom folijom i ostavite u frižideru da prenoći bar jedan dan.  
5.     Na pari istopite čokoladu ( može i u mikrotalasnoj ) dodajte ulje, dobro sjedinite i premažite rolat. Posluživanje Rolat možete dekorisati po želji: gotovim mrvicama, rendanom čokoladom, seckanim lešnicima... Uživajte. Preuzeto sa: www.coolinarika.com



SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar