Home
»
»
NUTELLA TORTA SA MASCARPONE SIROM I NUTELLA GANACHEOM
NUTELLA TORTA SA MASCARPONE SIROM I NUTELLA GANACHEOM
Written By Kulinarske Delicije on ponedjeljak, 5. prosinca 2016. | 01:16
Vjerujem da vam je svima jasno koliko ova Nutella torta mora biti ukusna, dovoljno je da pročitate Nutella i Mascarpone sir. Planirala sam svakako jedan dan praviti ovu tortu, a onda je uslijedio poziv na rođendan i eto odlične prilike da nekoga iznenadim sa ovim finim okusima. Možete samo zamisliti kakvi su bili komentari dok je Nutella torta komad po komad nestajala sa tacne. Posebno me je oduševilo kada je slavljenica rekla, kako će obavezno tokom noći ustati da se još malo zasladi. Nutella torta je dosta brzo gotova i jednostavna za pripremiti, tako da ju preporučujem i početnicima. Neću puno duljiti o ovoj torti, već ću vam prepustiti da ju isprobate. Još bi se zahvalila svima koji su mi na facebook stranici slali svoje prijedloge za naslovnu sliku ove torte, drugog kandidata možete pogledati na kraju recepta.
SASTOJCI:
PODLOGA:
200 gr čajnih keksića (može i petit keks)
150 gr otopljenog maslaca ili margarina
30 gr šećera u prahu
10 gr kakaa
KREMA:
500 gr Mascarpone sira
500 gr Nutelle
GANACHE KREMA SA NUTELLOM:
150 ml slatkog vrhnja
200 gr Nutelle
NUTELLA TORTA POSTUPAK IZRADE
1. Kekse sameljite i stavite u posudu za miješanje.
2. Dodajte otopljeni margarin, šećer u prahu i kakao, te sve zajedno pomiješajte.
3. Na tacnu postavite obruč (moj je 22 cm) i žlicom po dnu rasporedite pripremljenu smjesu za podlogu.
4. Mascarpone izradite mikserom.
5. Dodajte Nutellu i zajedno sjedinite, dok ne dobijete lijepu kremu.
6. Kremu ulijte i rasporedite po podlozi.
7. Stavite u frižider, dok pripremate ganache.
8. Slatko vrhnje stavite na laganu vatru do vrenja, taman da postane vruće da bi topilo Nutellu.
9. Prelijte preko Nutelle i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Kada završite sa miješanjem, primjetit ćete da se smjesa malo zgusnula i rashladila.
10. Prelijte ganache preko kreme i bilo bi dobro tortu ostaviti da prenoći u frižideru i tako se stegne.
11. Od ohlađene torte, nožem odvojite obruč i uživajte.
izvor: kolaci.biz
0 komentari :
Objavi komentar