Home
»
»
DA LI STE KARFIOL KADA SPREMALI NA OVAJ NAČIN...RECEPT KOJI JE SVE ODUŠEVIO
DA LI STE KARFIOL KADA SPREMALI NA OVAJ NAČIN...RECEPT KOJI JE SVE ODUŠEVIO
Written By Kulinarske Delicije on ponedjeljak, 5. prosinca 2016. | 01:13
Sastojci:
1 velik ili 2 mala karfiola
otprilike 4 kocke za supu (one za 1/2l vode)
1/2 kašičice majčine dušice
5 – 6 listova lovora
150 gr putera
100 gr mocarele (može i drugi sir koji se lepo topi)
sveže mleveni biber
rezanci za supu
Priprema:
Karfiol očistite od listova i odsecite mu dršku, toliko koliko možete, a da karfiol ostane ucelo. Operite ga i ocedite.
Razmutite kockice supe u odgovarajuću količinu vode. Količina vode i kockica zavisi od veličine karfiola, potrebno je da ceo bude u supi. U supu od kockica dodajte majčinu dušicu i lovorov list, pa potopite karfiol u nju.
Stavite karfiol da se kuva u supi 10-tak minuta. Treba paziti da se ne prekuva kako se ne bi raspao. Za to vreme uključite rernu na 200°C da se ugreje. Mocarelu iseckajte na komade.
Obareni karfiol izvadite iz supe, pa ga stavite na papir za pečenje koji ste postavili u tepsiju. Pažljivo razmičući cvetove karfiola tako da se ne raspadnu, stavljajte parčad mocarele izmedju njih. Puter otopite, pa ga tako rastopljenog prelijte preko karfiola. Pobiberite karfiol.
Ako ćete pripremati sa kobasicom, nju poslažite oko karfiola. Prijaće joj puter a i karfiolu će prijati preliv od putera pomešanog sa ukusom kobasice
Stavite karfiol da se peče u ugrejanu rernu. Povremeno ga prelijte sa rastopljenim puterom (onim što se slije sa karfiola nakon što ga prelijete). Pecite dok karfiol ne porumeni.
Dok se karfiol peče, u supicu u kojoj se kuvao karfiol, ukuvajte rezance. Kada je karfiol gotov, poslužite supicu, a odmah za njom i karfiol u eventualnoj kombinaciji sa kobasicom, a mi smo uz sve imali i odličan i jednostavan naan hleb bez kvasca! Jako dobar ukus svega zajedno…Prijatno!
Izvor: coolinarka
0 komentari :
Objavi komentar