Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » VOCNA CHEESECAKE TORTA....

VOCNA CHEESECAKE TORTA....

Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 14. prosinca 2015. | 14:46





Torta koja se ne pece izuzev kora.Kore su od bjelanjaca a sve ostale namirnice su fat-free.Znaci poprilicno  zdrav a takoder za osobe koje su na dijet

SASTOJCI
1 salica 250 ml.
12 bjelanjaca(stavila 10 posto su extra velika jaja)
1 salica secera
1 korica od citavog limuna
1 zlicica vanille extrakt
1 salica brasna
1 zlicica cream of tartar(ili 1 zlicica ocata)



SOS
1/2 salice prokuhale vode
85gr. preliva za torte od jagoda
4 zlice dzema od jagoda bez kospica

KREM FILL
1pak. krem sira(Philly-226gr)
1pak. vanille pudding(96gr)
2 zlice svjezeg soka od limuna
80ml. mlijeka
3 salice slag pjene
150-200gr jagoda
2-3 kiwi



PRIRPEMA
Jaja treba da odstoje  na sobnoj temperaturi.
Odvojite zumanjke od bjelanjaca.
Mikserom na najbrze mijesajte bjelanjke i secer.U to dodajte cream of tartar(ili ocat) i malo soli.Mijesajte da se stvori cvrsta masa.

Iskljucite mikser a zatim dodajte brasno i nastavite mijesati sa SPATULOM.Zatim dodajte sitno rendanu koricu od limuna i vanillu extrakt.Smjesu stavite u pleh sa oblozenim pek papirom a zatim stavite peci na 180C 20-25 min.

Uzmite extra pek paper,pospite sa secerom u prahu,stavite na resetku za hladenje i pecenu koru odmah itresite na pek papir.

Lagano skinite gornji dio pek paper gdje se pekla kora.Ostavite da se skroz ohladi.Ohladenu koru isjecite na 3 jednaka dijela.Odsjecite krajeve kore.

SOS
U prokuhalu vodu dodajte preliv za torte i dzem od jagoda bez kospica.Mijesate dobro sa muckalicom da se sos sjedini.

Kore dobro izbodite sa vilicom a zatim sa cetkicom premazujte kore dok ne upiju sav sos.Kada ste utrosili sav sos ostavite kore da odstoje 10tak. minuta.

U meduvremenu izmijesajte krem sir,mlijeko,vanillu puding(ne kuhate,samo dodajte prasak u krem sir) i limunov sok.U to dodajte slag pjenu i sa spatulom dobro izmijesajte.

SLAGANJE
Prvu koru premazite sa krem sirom a zatim odmah ukrasavajte ivice kolaca.Stavite drugu koru,blago pritisnite i ponovite postupak.Tako do kraja.Zadnju koru ukrasite(ne stvavljate fill) i u sredinu kolaca stavljajte isjecene jagode i kiwi.

POSLUZIVANJE
Takoder mozete koristiti obicni biskvit.Ovdje sve mozete koristiti fat free.Malo zdravija varijanta.Kolac je jos bolji kad odstoji jedan dan.Recept je iz moje kuharice.Umjesto limuna takoder mozete koristiti narandze.Ako nemate cream of tartar super zamjena je obicni ocat ili limunov sok.Kao i uvijek zaboravila dodati: mjere pleha su 30x25x2.Joj zaboravila staviti presjek...evo dodajem

Izvor:http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar