Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » E SADA MOŽETE JESTI BIJELI LUK DO MILE VOLJE: OVO NEUTRALIŠE NJEGOV MIRIS!

E SADA MOŽETE JESTI BIJELI LUK DO MILE VOLJE: OVO NEUTRALIŠE NJEGOV MIRIS!

Written By Kulinarske Delicije on subota, 21. siječnja 2017. | 16:54



Bijeli luk ima posebn ukus koji se većini ljudi dopada, a pritom je i veoma zdrav. Često ga nazivaju najjačim prirodnim antibiotikom. Kada ga pojedemo, dobijemo veoma intenzivan zadah koji naizgled ništa ne može da ukloni.


Kada jedete bijeli luk, on ispušta alicin enzim koji ima veoma jak miris i koji zbog svoje sumporne komponente u organizmu može da se zadrži  i do 24 časa. Jedan od razloga za to je činjenica da se taj gas apsorbuje u krv i prebaci u pluća, odakle ga mi izdišemo.


Upravo zbog toga žvake i ispiranje usta vodom ne pomažu da se miris ukloni, jer miris ostaje u plućima.   Najbolja opcija za uklanjanje mirisa je limunada, koji neutrališe enzime i stavlja tačku na neprijatan zadah. Zato poslije popijte limunadu bez šećera posle obroka.To je jedini način!

Izvor: pozivitno.info


SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar