Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » NAJLJEPŠI POSNI KOLAČ...NEĆETE POGRIJEŠITI AKO GA NAPRAVITE

NAJLJEPŠI POSNI KOLAČ...NEĆETE POGRIJEŠITI AKO GA NAPRAVITE

Written By Kulinarske Delicije on petak, 16. prosinca 2016. | 00:55



Sastojci
BISKVIT
6 kasika kristal secera
50ml ulja
1dcl kisele vode
4 kasike przenih,mlevenih lesnika
150g brasna
1 prasak za pecivo
KREMA
6dcl mleka od soje ili pirinca
10 kasika kristal secera
2 pudinga od vanile
malo arome vanile


  200g margarina
100g posne cokolade
JOS..
oko 200g posnog keksa
malo vode(za umakanje petit keksa)
malo arome ruma
GLAZURA
100g posne cokolade
3 kasikice vode
3 kasikice secera
50g margarina

Priprema
1.
U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni.
2.
Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne.
Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi.
U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati.
Ostaviti da se ohladi.


  3.
Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti.
4.
Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,a na njega glazura od cokolade.
Posluživanje
Mozete i obrnuti redosled fila..na biskvit prvo da stavite crni fil,pa keks,pa zuti fil..
Umesto petit keksa sam stavljala posni keks.
Mozete po zelji u koru dodati i jednu kasiku kakaoa da bi kora bila tamnija

Izvor: coolinarka
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar