Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » TORTA NAD TORTAMA

TORTA NAD TORTAMA

Written By Zanimljivosti on nedjelja, 3. siječnja 2016. | 02:05






Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.

Sastojci:
Za kore:
    3 x 5 bjelanca
    3 x 10 kasika secera u prahu
    3 x 5 kasika mljevenih oraha
    3 x 2 kasika brasna
Za krem:

 
    1 litar mlijeka
    15 zumanaca
    10 kasika secera
    9 kasika brasna
    250 gr secera u prahu
    250 gr margarina/maslaca
    150 gr mljevenih oraha
    malo mlijeka da se popare orasi
    200 gr cokolade
    3 kesice slag krema od vanile
    200 ml mlijeka ili kisele vode za slag krem
Priprema:

 
Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna. Brasno i orahe pomijesati i lagano varjacom umjesati u umucene bjelance. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate krem. Krem: 7 zumanaca pomijesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuhati krem u 1l mlijeka. Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera.


Posebno umutiti 250g margarina, pa izmjesati sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohladjeniim kremom.1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri. Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni fil, kora, slag, bijeli fil, kora, slag, crni fil. Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najvise.
Posluživanje:
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepsa od bilo koje cokolade.

Preuzeo sa: (Namirnice.ba/Coolinarika/Milica)
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar