Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » AJVAR SALATA

AJVAR SALATA

Written By Zanimljivosti on nedjelja, 3. siječnja 2016. | 01:58






SASTOJCI
4 plava patlidjana
10 crvenih paprika
8 cena belog luka
coli, sirceta i ulja


 

PRIPREMA
1. patlidzane staviti u zagrejanu rernu i ispeci ih oko pola sata. paprike ispeci na plotnu (rostilj/gril ili tiganj) dok koza pocrni, pa ih oljustiti, izvaditi seme i sitno iseci

2. pecene patlidjane takodje oljustiti i sitno iseci, pa ga tucati da se pretvori u kasastu masu, sjediniti sa paprikama


 

3. u masu onda dodati sitno isecenog belog luka, po ukusu staviti ulje, sirce i so

4. sve dobro pomesati i ostaviti da odstoji u frizider

Posluživanje
-salatu najbolje praviti dan pre, lepsa je kad odstoji
-kolici belog luka moze se smanjiti / povecati
-jede se uz sve

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar