Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » SVETOSAVSKE PERECE

SVETOSAVSKE PERECE

Written By Zanimljivosti on utorak, 15. prosinca 2015. | 15:23





Sastojci
Testo:
300 gr ostrog brasna
500 gr mekog brasna tip
40 gr svezeg kvasca
malo secera
1 kasicica soli

 
2 dl toplog mleka
3 dl tople vode
1 dl ulja

Premaz:
1 jaje
Slani preliv:
3 kasike mekog brasna
1 kasika soli
po potrebi hladne vode

Priprema
1.
U toplo mleko staviti 2 kasike ostrog brasna,
malo secera i paketic kvasca i sacekati
10 minuta da kvasac nadodje.
2.
Pomesati brasna sa uljem i solju i
dodati kvasac te umesiti testo koje
se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.

 
Dobro ga mesiti na pobrasnjenoj dasci bar
5 minuta uz dodavanje brasna ako je potrebno.
Prekriti testo i ostaviti na toplom 30 minuta da
udvostruci kolicinu.
3.
Pripremiti slani preliv. Pomesati so i brasno i
polako dodavati hladnu vodu i mesati da
nema grudvica.
Gustina je kao testo za palacinke.
4.
Od uskislog testa kidati ili nozem odsecati
male kuglice i prstima tanjiti u dug stapic.
Smotati perecu i slagati na podmazan pleh.
Samo malo podmazati uljem.
5.
Ostaviti da kisnu oko 10 minuta dok se rerna
zagreje na 250 stepeni.
6.
Pre stavljanja u rernu perece premazati
umucenim jajetom.
Peci perece do blago zute boje,
izvaditi i staviti po njima slani preliv i
vratiti jos 2-3 minuta da se lepo zarumene,
a preliv osusi.
7.
Uzivajte u njihovom ukusu !!!
8.
Posna varijanta, bez mleka i jaja, samo voda i maslinovo ulje :)
9.
U integralnoj verziji možete staviti brašno po želji :)
Posluživanje
Drage mame, obradujte svoju decu ovim lepim perecama jer su ona to zasluzila!!!Od ovog testa imala sam 30 pereca. Ukoliko vam je to mnogo, vi ih prohladite i zamrznite. Po potrebi izvadite ih iz zamrzivaca, poprskajte vodom i ubacite u toplu rernu par minuta da se podgreju. Bice kao tek ispecene.Slika
Slani preliv

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar