Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » RUSKA ŠARLOTKA OD JABUKA. KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA!

RUSKA ŠARLOTKA OD JABUKA. KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA!

Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 21. prosinca 2015. | 14:38










Šarlotka nije običan kolač od jabuka, već ruski čuveni klasik koji ćete veoma lako da pripremite i bićete više nego zadivljeni ukusom ove pita-torte.

SASTOJCI
– 5-6 većih jabuka
– 3 jaja
– 200g šećera
– 125 g brašna
– cimet
– šećer u prahu


 

PRIPREMA
Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).
Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).

Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi.


 

Dodajte vanilu ( 1-2 kesice vanil šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta.

Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.

Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu.

Pospite šećerom u prahu i cimetom.

Kolač je lagan kao perce!

Izvor: http://uspesnazena.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar