Home
»
»
PREBRANAC
PREBRANAC
Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 21. prosinca 2015. | 14:36
SASTOJCI
• 1 kg pasulja
• 3 veće glavice crnog luka
• 1 ljuta papricica (ko ne voli neka stavi obicnu zelenu papriku)
• 2 prazi luk
• 3-4 cena belog luka
• 2 lovorova lista
• vegeta, soli, bibera po ukusu
• prstohvat suve nane
• 1 kasika brasna
• 1 kasika aleve paprike (horgoske)
• ulje za prženje
PRIPREMA
1. Skuvati pasulj, procediti od vode i ostaviti malo te vode da se prebranac nalije sa istom, ja prvu vodu od pasulhja bacam, nalijem ponovo sa vodom i kuvam dok se ne skuva.
2. Sitno naseckati crni luk i prziti ga dosta dugo na ulju, paziti da ne izgori, tom luku dodati, prazi luk (samo beli deo, koji ste prethodno dobro oprali, presekli na pola i nasekli sitne snitice) i njega uprzite, dodati sitno isecenu papricicu, proprziti i dodati kroz presu istisnut beli luk svemu tome dodati kasiku brasna i kasiku aleve paprike, malo proprziti, dodati pasulj, naliti sa vodom koju ste ostavili na stranu, samo da jedva pokrije pasulj, ko ne voli brasno i ne mora stavljati, dodati malo suve nane ( to je da se stomak ne naduje i nemate gasove), lovorov list, pobiberiti i povegetiti po ukusu.
3. Ja moj prebranac obavezno pecem u zemljanoj posudi, tako je najukusniji, ako nemate pecite u sta imate. Pazite da ga ne prepecete, onda je puno suv, ja volim kada ima malo safta. Uz belolucene paprike i prebranca ne treba vam vise nista.
Posluživanje
Ja vam nisam napisala u receptu,ali ja licno narendam i jednu shargarepu u luk, dok ga dinstam, ona se i ne oseti da je ima.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar