Home
»
»
POSNA PITA SA PRAZILUKOM
POSNA PITA SA PRAZILUKOM
Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 7. prosinca 2015. | 01:43
Za one koje vole posna jela
SASTOJCI
500 g praziluka
1 osrednja šargarepa
150 g pirinča ili kinoe
po ukusu soli i bibera
100 ml mineralne vode
100 ml ulja, 75 ml za prženje 25 ml za poprskati kore
500 g kora za pitu
PRIPREMA
1. U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva, ali nemojte da vam bude prekuvan.
Ako imate braon quinoa, skuvati nju umesto pirinča.
Procediti i ostaviti pirinač ili quinoa na stranu, prethodno rastresti viljuškom.
2. U veći i dublji tiganj sipati nekoliko kašika ulja.
Praziluk očistiti i oprati pa ga iseći na pola, moji su bili ogromni, sekla sam ih na 4 dela, pa ih iseći na što tanje snitice, staviti u tiganj i pržiti ih na tiho, kada su se malo propržili, dodati jednu narendanu šargarepu i nju propržiti zajedno sa prazilukom.
Dodati soli i bibera po ukusu, ako želite umesto soli možete dodati kašičicu vegete, sve dobro promešati.
Dodati skuvani pirinač i sjediniti sa prazilukom.
3. Staviti jednu koru ( moje su kore malo deblje, ne one potpuno tanke),poprskati ih sa kiselom vodom i uljem pa razbacati fil svuda po kori onda staviti i drugu koru preko,poprskati je sa smesom od kisele vode i ulja i isto uraditi sa filom i tako uraditi i sa trećom korom.
Uviti ih u rolat, pa ih stavite u pleh, koji ste špostavili sa papirom za pečenje.Ostavite malo razmaka između rolata, da vam se fino ispeku.
U mom pakovanju ima 12 kora, dobila sam 4 rolata.
Gledajte da rasporedite fil da imate dovoljno za svih 12 kora.
4. Kore premazati smesom od ulja i kisele vode.Posuti po želji sa susamom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
5. Ja moju pitu posle pečenja nisam pokrila, ostavila sam da se malo prohladi pa sam je sekla i poslužila,jer sam htela da mi korica bude hrskava, vi kako hoćete.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar