Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PIZZA KAO IZ KRUŠNE PEĆI

PIZZA KAO IZ KRUŠNE PEĆI

Written By Zanimljivosti on utorak, 15. prosinca 2015. | 15:32





Danas sam baš meštar od pizze. Napravila sam prefini domaći umak za pizzu by betinna i uvrnutu torta pizzu prema njezinom receptu. S obzirom da sam na ručku imala više ljubitelja pizze, napravila sam još "malo". Ovaj recept nije nešto novo u smislu izrade tijesta i slično, već u načinu pečenja. Originalna ideja je iz emisije Jamie Olivera, ali on je pizzu pekao na aluminijskoj foliji koja se meni znala zalijepiti.
Sastojci
Tijesto:
600 gr mekoga brašna
1,5 dl mlijeka
1,6 dl vode
40 gr svježega kvasca
3 jušne žlice maslinova ulja
1 jušna žlica šećera
1 čajna žličica soli

 
malo maslaca

Umak:
domaći umak za pizzu
ili kupovni prema želji
Nadjev:
sve što volite - šunka, sir gauda, mozzarella, preprženi svježi šampinjoni, narezane masline, origano

  Priprema
1.
Pripremite kvasac (brašno, vodu i mlijeko oduzmite od ukupne količine), umiješajte ga s ostalim sastojcima i umijesite fino meko tijesto. Prekrijte čistom krpom i ostavite na toplome mjestu neka se diže.
2.
Za to vrijeme naribajte sir i šunku, narežite masline te prepržite narezane šampinjone.
3.
Nadošlo tijesto nauljenim rukama podijelite na četiri kugle i prekrijte krpom.
4.
Na tanjure za pizzu stavite papir za pečenje i preko njega rukama "rastegnite" tijesto (ovo je samo zbog oblika).
5.
Dok rastežete tijesto za drugu, treću i četvrtu pizzu, prva će se opet malo "podignuti", a za to vrijeme upalite pećnicu neka se zagrije na najveću temperaturu (moja je max. 250ºC).
6.
Na tijesto stavite umak za pizzu, sir (Gauda), šunku, šampinjone, narezane masline, mozzarellu i origano.
7.
Papir za pečenje malo podignite i sa sve četiri strane napravite "čvor", prebacite na rešetku i stavite na najnižu razinu za pečenje.
8.
Pizzu pecite od 6 - 10 minuta (ovisno o pećnici).

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar