Home
»
»
BAJADERA
BAJADERA
Written By Zanimljivosti on srijeda, 16. prosinca 2015. | 15:44
SASTOJCI
Prhko tjesto
10 dkg margarina
25 dkg brasna
5 dkg secera
1 jaje
1 kasika kakaa
2 zlice vrhnja ili malo mljeka
1/2 praska za pecivo
Biskvit
5 jaja
5 kasika secera
1 vanilin secer
5 kasika brasna
Krema
7 dcl mljeka
25 dkg secera
1 vanilin secer
5 kasika gustina
25 dkg margarina
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
PRIPREMA
hko tjesto: od navedenih sastojaka zamjesiti tjesto i podjeliti na 2 djela.Razvaljati i peci na okrenutoj tepsiji.
Biskvit
Jaja i secer i vanilin secer izraditi, dodati brasno i pr. za pecivo.Sve lagano izmjesati i ispeci biskvit u istom plehu na kojem smo pekli kore.Ohladjen biskvit prerezati po pola.
Krema
Mljeko staviti sa secerom i vanilin secerom da prokuha, dodati gustin i sve dobro izmjesati.U ohladjeno dodati izradjeni margarin.
Slagati
Kora-krema-biskvit-krema-kora-krema-biskvit.
Gore preliti cokoladnom glazurom.
Ja sam pravila dva biskvita od 3 jaja, jer nikad ne prerezem biskvit jednako.
0 komentari :
Objavi komentar