Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » BAJADERA

BAJADERA

Written By Zanimljivosti on srijeda, 16. prosinca 2015. | 15:44





SASTOJCI
Prhko tjesto
10 dkg margarina
25 dkg brasna
5 dkg secera
1 jaje
1 kasika kakaa
2 zlice vrhnja ili malo mljeka
1/2 praska za pecivo


 
Biskvit
5 jaja
5 kasika secera
1 vanilin secer
5 kasika brasna

Krema
7 dcl mljeka
25 dkg secera
1 vanilin secer
5 kasika gustina
25 dkg margarina


 
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
PRIPREMA
hko tjesto: od navedenih sastojaka zamjesiti tjesto i podjeliti na 2 djela.Razvaljati i peci na okrenutoj tepsiji.

Biskvit
Jaja i secer i vanilin secer izraditi, dodati brasno i pr. za pecivo.Sve lagano izmjesati i ispeci biskvit u istom plehu na kojem smo pekli kore.Ohladjen biskvit prerezati po pola.

Krema
Mljeko staviti sa secerom i vanilin secerom da prokuha, dodati gustin i sve dobro izmjesati.U ohladjeno dodati izradjeni margarin.

Slagati
Kora-krema-biskvit-krema-kora-krema-biskvit.

Gore preliti cokoladnom glazurom.

Ja sam pravila dva biskvita od 3 jaja, jer nikad ne prerezem biskvit jednako.
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar