Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » ZORINI PUŽIĆI - Godinama sam mu verna i, pored ponekog izleta, uvek mu se vraćam!!!

ZORINI PUŽIĆI - Godinama sam mu verna i, pored ponekog izleta, uvek mu se vraćam!!!

Written By Zanimljivosti on nedjelja, 15. studenoga 2015. | 13:25

ZORICINI PUŽIĆI


Godinama sam mu verna i, pored ponekog izleta, uvek mu se vraćam!!!
Sastojci
Za testo:
300 gr mekog brašna za kolače tip 400
2 dl mleka
25 gr svežeg kvasca
2 žumanceta
na vrh noža soli


  100 gr margarina
150 gr šećera
Za prelivanje pužića:
1/2 lit. mleka
6 kašika šećera
2 kesice Vanilin šećera Dolcela

Priprema
1.
TESTO: U 2 dl mlakog mleka rastvorite kašiku šećera i kvasac. Kada kvasac nadođe, dodajte ga brašnu, dodajte žumanca i so, pa zamesite glatko testo. Pustite ga da se odmori 10 minuta.
2.


  Na pobrašnjenoj dasci, oklagijom razvucite tanko testo u pravougaonik. Margarin i šećer penasto umutite i njime premažite testo. Urolajte ga i tankim nožem isecite parčad debljine 2 cm. Podmažite pleh (ja sam koristila đuveč pleh) i poređajte pužiće sa manjim razmakom između.
3.
Pleh stavite na toplo mesto i ostavite da odmara oko sat vremena. Za to vreme ugrejte rernu na 200 C i stavite mleko, šećer i vanilin šećer da se kuva bar 15 minita. Ovim sirupom ćete preliti pužiće kad budu na pola pečeni. Vratite ih posle u rernu i pecite još 10 minuta (dakle, ukupno vreme pečenja je oko 20 minuta).
Posluživanje
Možete ih posluživati i tople i hladne, volja vam!!!

SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar