Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » MRAMORNI KUGLOF! BRZO SE NAPRAVI A JOŠ BRŽE NESTANE. PRAVILA SAN GA DVA DANA ZAREDOM JER TO MOJI NAJVIŠE VOLE.

MRAMORNI KUGLOF! BRZO SE NAPRAVI A JOŠ BRŽE NESTANE. PRAVILA SAN GA DVA DANA ZAREDOM JER TO MOJI NAJVIŠE VOLE.

Written By Zanimljivosti on nedjelja, 15. studenoga 2015. | 13:28




Recept sam dobila od prijateljice.....lipi, brzi i jednostavni recept.

Sastojci
15 dag margarina ili maslaca
25 dag šećera
4 jaja
125 ml mlijeka
30 dag brašna
2 žlice kakaa + malo mlika za razmutiti
2 vanilin-šećera
ruma po želji

 
korica limuna i naranče
1/2 praška za pecivo

Priprema
1.
Pjenasto istući margarin (maslac) uz dodavanje šećera, vanilin-šećera i limunove i narančine korice.
2.
Dodati jedan po jedan žutanjak.
3.
Polako dodati rum,mlijeko i sve sjediniti.
4.
U brašno staviti pola praška. Bjelanjak istući u čvrsti snijeg.
5.
Dodavati naizmjenično žlicu brašna i žlicu snijega.
Sve dobro izmješati.
6.

 
Kakao pomiješati sa malo toplog mlika ili vode da se lakše umješa u biskvit.
7.
Podijeliti tijesto na dva dijela, možete jednako ili da veći dio bude bijeli odnosno tamni. Dodati kakao.
8.
kalup za kuglof namazati margarinom i posuti brašnom. Naizmjenice stavljati žlicu tamne i žlicu svjetle smjese, tako da na onu tamnu ide svjetla i obrnuto, ili red tamne red svjetle.
9.
Peći na 160-180 oko 45 min. Ja sam pekla 30min na ventilator ali najbolje je nakon pola sata probati čačkalicom.

Posluživanje
Kuglof ostaviti da se skroz ohladi u kalupu, istresti na pijat i posuti šećerom u prahu. možete i staviti čoko-glazuru.
I drugi dan je mekan.

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar