Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PREDIVNA POSLASTICA KOJA SE TOPI U USTIMA! Recept je odličan, inače ovo je recept moje bake koja je izvrsna majstorica !

PREDIVNA POSLASTICA KOJA SE TOPI U USTIMA! Recept je odličan, inače ovo je recept moje bake koja je izvrsna majstorica !

Written By Unknown on petak, 6. studenoga 2015. | 12:58




Sastojci
    Fil od maka
    150gr mljevenog maka
    150ml mlijeka
    200ml mlijecne slatke pavlake
    Fil od sira
    250gr mladog sira


      200ml mlijecne slatke pavlake
    Fil od oraha
    150gr mljevenih oraha
    2 kasicice kakaa
    200ml mlijecne slatke pavlake
    Fil od jabuka
    250gr pasiranih jabuka
    2 kasicice cimeta
    200ml mlijecne slatke pavlake
    Preliv
    400ml mlijeka
    250gr secera
    4 vanilin secer
    25gr mljevene zelatine
    izrendana korica jednog imuna

 Priprema

    Zagrijavati 150 ml mlijeka, kada prokljuca dodati 150 gr maka i na laganoj vatri, mijesajuci, kuhati bar 3 minute. Ostaviti sa strane da se prohladi!
    Zagrijati 50 ml mlijeka pa preliti 150 gr oraha prethodno pomijesanih sa 2 kasicice kakaa. Ostaviti sa strane da se prohladi.
    Ociscene i isjeckane jabuke staviti na laganu vatru da se pirjaju dok ne puste sok, dodati 2 kasicice cimeta pa skinuti sa vatre. Propirjane jabuke ispasirati ili usitniti stapnim mikserom. Ispasiranih jabuka treba biti 250 gr.
    250 gr mladog sira ispasirati ili stapnim mikserom pretvoriti u kremu.
    25 gr zelatine pomijesati sa 8 kasika ledene vode i pustiti da nabubri. Zagrijavati  400 ml mlijeka sa 250 gr secera, 4 vanilin secera i izrendanom koricom jednog limuna. Kada se secer istopi, skinuti sa vatre,  dodati zelatinu i mijesati dok se zelatina ne istopi.


      Ovako pripremljen preliv prohladiti pa podijeliti na cetiri dijela te svaki od tih dijelova dodati u mak, sir, orahe i jabuke.
    800 ml slatke pavlake umutiti (odjednom ili 4 puta po 200 ml). U svaki prethodno pripremljen fil dodati po 200 ml umucene slatke pavlake.
    U namascen kalup promjera 24x24 cm izlijevati prvo fil od maka, zatim fil od sira, zatim fil od oraha i na kraju fil od jabuka. Prije nanosenja svakog novog fila, kolac staviti u frizider na po 10 minuta.
    Kolac ostaviti u frizideru preko noci da se dobro ohladi i stisne.
Posluživanje
Mus se moze posluziti, osim u kalupu, u casama ili na bilo koji drugi nacin koji vam se ucini zgodan :-
Izvor: www.coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar