Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » NAZLIFATMA…RAJ ZA NEPCA..

NAZLIFATMA…RAJ ZA NEPCA..

Written By Zanimljivosti on ponedjeljak, 30. studenoga 2015. | 00:32

6



Sta reci.Preporucujem ljubiteljima agdastih kolaca.


Sastojci

250 gr putera
5 zumancadi
1 kasika kisele pavlake
350 gr mekoga brasna
prstohvat soli

za agdu

8oo gr secera
800 ml vode
sok od pola limuna
1 vanilin secer
4-5 kasika gustina (za razvlacenje kora)

Priprema

Omeksalom puteru dodati zumanca i kasiku kisele pavlake pa vilicom dobro umutiti..Dodavati brasno malo po malo i prstohvat soli pa umesiti meko testo..Podeliti na 15 loptica i ostaviti u frizideru 15tak minuta..

Spremite odgovarajuci pleh,oklagiju i zacnite sa razvlacenjem kora..

Razvucite koru precnika priblizno 20×20 koristeci pritom gustin nikako brasno..

Preklopite sa jedne pa sa druge strane da dobijte koru u obliku dugoljastoga pisma..

Zatim preklopite jednu pa drugu stranu da dobijete oblik kvadrata..

Pritisnite dva kraja ..

Onda pritisnite i druga dva kraja da dobijete formu nesto poput cveta..

Ponovite postupak sa svih 15 loptica pa ih poredzajte u odgovarajucu pleh koji ne treba mastiti..Pleh ne treba da je velik jer treba da su blizu jedne do druge da vam se ne bi raspihnule odnosno ispravile i izgubile oblik..Pecite ih oko 20tak minuta na 200 stepeni pa ih ostavite jos desetak minuta u iskljucenoj rerni..

Mlake nazlifatme prelijte mlakim serbetom,a serbet skuvajte malo ranije dase ohladi dok se nazlifatme peku i obavezno iscedite pola limunova soka da vam se ne bi serbet usecerijo..Kuvajte ga oko 20 tak minuta..

Nadam se da sam celi postupak fino pojasnila i ocekujem vase isprobavanje i utiske a o ukusu ne diskutujem jer su prosto savrsene..Dobar tek vam zelim..!!



Preuzeto sa: coolinarika.com

SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar