Mramorni na malo drugčiji način.....s okusom banane i krckavim orasima....
SASTOJCI
15 dag čokolade za kuhanje
1,5 šalica brašna za kolače
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
3-4 vrlo zrele banane
1 v.ž ruma
10 dag maslaca
4 v.ž šećera
3 jaja
8 dag krupno rezanih oraha
PRIRPEMA
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva,te namastite kalup za pečenje(kalup za kruh ili četvrtasti lim možete obložiti papirom za pečenje).Čokoladu rastopite na pari i ostavite na toplome da ostane tekuća.U zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo i solju.Banane zgniječite,prelijte rumom i ostavite sa strane.Maslac izmiksajte da postane kremast.Dodajte mu šećer pa miksajte 2-3 minute.
Potom dodajte 1 po 1 jaje te miksajte dok smjesa ne postane glatka.U 2 navrata dodavajte brašno i svaki put miksajte tek toliko da se poveže.Zgnječene banane umiješajte s kuhačom pa smjesu podijelite na 2 dijela.U jednu polovinu dodajte orahe ,a u drugu rastopljenu čokoladu.
Dvije smjese naizmjence stavite u kalup za pečenje,a zatim pažljivo nekoliko puta kroz njih prođite tankim nožem kako biste dobili mramorni uzorak.Pecite oko 60 -70 minuta ako pečete u kalupu za kruh ili vijenc,odnosno 40 do 50 minuta ako pečete u širem kalupu u kojem je sloj smjese tanji.Ohladite i poslužite.
0 komentari :
Objavi komentar