Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » KRALJEVSKA POGAČA

KRALJEVSKA POGAČA

Written By Unknown on nedjelja, 8. studenoga 2015. | 09:09




Pogača koja svojim ukusom i izgledom sve osvaja...

SASTOJCI
TESTO:
brašno 1kg.
mleko 250ml.
vode 250ml.
kvasac 1kockica
šećer 1kašika
soli 2kašičice
ulja 50ml.
sirće 1kašika
jaja 2kom.


 

FIL SA SIROM:
sir 150g.(mrvljeni)
jaja 2
blitve ili spanaća 150g.
šunkarice 150g.


 

FIL SA BLITVOM:
jaje 1
mrvljeni sir 150g.
blitve 150-200g.(sveže iseckane)

FIL SA AJVAROM:
ajvar 3-4kašike

ZA PREMAZIVANJE KORA:
margarin 150g.

ZA PREMAZIVANJE CELE POGAČE:
kisela pavlaka 2-3kašike
jaje 1
susam 2-3kašike

PRIPREMA
1. Zamesiti testo od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podeliti testo na 11 loptica.
Razviti lopticu  veličine većeg tanjira-staviti malo narendanog ili istopljenog margarina-sastaviti dve razvijene loptice.
Tako sastavljati po dve kore zajedno (dobiće se četri kore)- samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu i to je peta kora.

Iseckati blitvu(ne bariti je) staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmešati.
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh(razviti koru veličine pleha), preko kore staviti pola smese od iseckane blitve.

2. Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od 150g.mrvljenog sira(ili kakvog imate), jaja i preko sira poređati šunkaricu.

3.  Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara.

4. Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva.

5. Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo sa 2-3kašike pavlake i 1jajetom...po želji posuti sa susamom 2-3kašike i odmah pečemo.

6. Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne).
Veličina pleha je 34x22

Posluživanje
Uz jogurt ili kiselo mleko fantastična večera...

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar