Home
»
»
HLJEB KOJI JE ZALUDIO BALKAN - NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI NITI SLIČAN, SPECIJALAN RECEPT KOJI MORATE PROBATI !!
HLJEB KOJI JE ZALUDIO BALKAN - NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI NITI SLIČAN, SPECIJALAN RECEPT KOJI MORATE PROBATI !!
Written By Zanimljivosti on utorak, 10. studenoga 2015. | 12:20
SASTOJCI
1 salica=250 ml
1 salica + 1.5 salica bijelog brasna
1 zlicica soli
1 vrecica (8g) suhog kvasca
1/2 zlice secera
1 salica tople vode
malo kukuruznog brasna za posipati pleh
Premaz
1 bjelanjak
1 zlicica vode
PRIRPEMA
U vecoj posudi izmijesajte 1 salicu brasna, sol, kvasac i secer. Izmijesajte i dodajte toplu vodu.
Mikserom (s nastavcima za tijesto) mijesajte par minuta.
Pomalo dodavajte preostalo brasno (otprilike 1.5 salica) dok ne dobijete glatku smjesu koja se ne ljepi. Mijesite otprilike 10-tak minuta.
Tijesto stavite u nauljenu posudu i prekrijte krpom.
Stavite posudu u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike sat i pol dok se smjesa ne udvostruci.
Premjesite. Na pobrasnjenoj povrsini oklagijom razvaljajte tijesto u pravokutnik velicine otprilike 30×38 cm. Zarolajte i pritisnite krajeve.
Oblozite pleh papirom za pecenje, lagano ga namastite i pospite kukuruznim brasnom.
Prebacite tijesto na pleh, zarezite nozem na par mjesta preko struce i premazite bjelanjkom pomijesanim sa malo vode.
Pokrijte krpom i ponovo stavite u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike 45 minuta.
Pecite na 190C 40-45 min (kod mene se ispeklo nakon 35 min.)
Vruci kruh zamotajte u vlaznu cistu krpu dok ne omeksa.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar