Home
»
»
DAJTE MALO DRUGAČIJI UKUS PILETINI KOJU ČESTO JEDETE. ODUŠEVIT ĆETE SE...
DAJTE MALO DRUGAČIJI UKUS PILETINI KOJU ČESTO JEDETE. ODUŠEVIT ĆETE SE...
Written By Zanimljivosti on nedjelja, 15. studenoga 2015. | 21:21
Sastojci
1 kg bataka
2 čehne bijelog luka
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašika aleve paprike
2 kašičice soli
Način pripreme
Bijeli luk sitno isjeckajte.
Pomiješajte sa maslinovim uljem, alevom paprikom i soli.
Prelijte preko bataka i ostavite da odstoji sat vremena.
Batake izvadite iz marinade i popržite na tavi dok ne porumene.
U ostatak marinade dodajte med i promješajte.
Prelijte preko bataka pa pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
izvor : http://www.domacica.com
0 komentari :
Objavi komentar