Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » HALLOWEEN CUPCAKES - KOLACI /MUFINI /MUFFINS

HALLOWEEN CUPCAKES - KOLACI /MUFINI /MUFFINS

Written By Unknown on subota, 31. listopada 2015. | 12:42




Ove kolacice sa tri vrste okusa [vanilija/limun/orasi+mrkva] radimo samo za Halloween, naravno mozete ih dizajnirati po svojem izboru

SASTOJCI
Tijesto - osnova
100g brasna
100g secera
100g maslaca
2 jaja
1 zlica prasak za pecivo
1 zlica vanilija secer




Tijesto - dodatak za razlicite okuse
50g orasi
1 mrkva, manje velicine
1 zlica secera
sok od 1 limuna




Krema - osnova
120g maslac
230g secer u prahu [ icing sugar]

Boje za kuhanje - mozete i promijeniti ako nije za Halloween
crna
narancasta
zelena
zuta [ nije obavezno]
Gotov icing [moze u rolama ili u komadima]
crni, bijeli, narancasti, zuti [ ili po vasem izboru ]

Dodatak za kremu
liker od mente - za zelenu kremu
ekstrakt cokolade - za crnu kremu
vanilija ekstrakt - za narancastu kremu

PRIPREMA
SMJESA ZA CUPCAKES
Ova smjesa je dovoljna za 12 cupcakes srednje velicine. Ukoliko imate klasicnu tavu za muffine, onda bi ova smjesa bila dovoljna za oko 6 kolaca.
Ovi kolacici  su oko 3cm debljine i 6cm gornjeg promjera.

1. Maslac ostaviti izvan hladnjaka da potpuno omeksa.
2. Dobro pomijesati brasno sa praskom za pecivo.
3. U zdjelici istuci jaja sa secerom i vanilija secerom i zatim dodati u brasno.
4. Sve zajedno dobro promijesati sa elektricnom mijesalicom.
5. Zagrijati pecnicu na 180 C stupnjeva
6. Odvojiti smjesu na tri djela. Jedan dio ostavite kako je, za obicni biskvit. U drugi dio dodajte sitno naribanu mrkvu i mljevene orahe. U treci dio dodajte 1 kap zute boje za kuhanje i naribanu limunovu koricu, dovoljno je 1 zlicica, i dodati sok od pola limuna.
7. Stavljati smjesu u tavu za pecenje cupcakes/mufina. Dodavati samo 2/3 , nesmije biti do vrha.
8. Peci u zagrijanoj pecnici oko 20 minuta. Kad je gotovo izvaditi cupcakes i ostaviti da se ohlade, najbolje ako ih stavite na tavu sa resetkama da se ne "znoje"
9. Sok od pola limuna pomijesati sa 1 zlicom secera i 3 zlice vode. Secer se mora otopiti, zatim polako preliti preko cupcakes sa limonovom koricom.

PRIPREMA KREME
1. U dubljoj zdjeli sa elektricnim mikserom pomijesati omeksali maslac i secer u prahu. Nikako nesmije maslac biti otopljen u mikrovalnoj ili na stednjaku! Samo ga ostavite pola sata izvan hladnjaka da omeksa na sobnu temperaturu.
Mijesati dok ne dobijete finu gustu smjesu.
2. Sada odvojiti smjesu na tri djela i svaki dio obojiti sa bojama za kuhanje. Prvo dodajte 1 kap pa pomijesati ako je preblijedo dodati jos 1-2 kapi boje.
3. Ovaj korak mozete preskociti ukoliko zelite ostaviti kremu kako je, ali ako hocete dodati drugaciji okus za svaku kremu onda :
u narancastu kremu dodati vanilija ekstrakt [
u crnu kremu dodati cokoladni ekstrakt
u zelenu kremu dodati liker od mente - 1 zlica

Ako radite kreme po svojem izboru, onda mozete dodati drugacije boje i okuse :)
4. Stavljati kreme u vrecicu ili spricu za dekoriranje kolaca i torti. Pazljivo istiskajte kremu na svaki kolacic.
5. Gotove kolacice dekorirajte sa icing-om u razlicitim bojama. Ovdje neka masta radi svoje :)

Izvor: coolinarika.com

Ove kolacice sa tri vrste okusa [vanilija/limun/orasi+mrkva] radimo samo za Halloween, naravno mozete ih dizajnirati po svojem izboru

SASTOJCI
Tijesto - osnova
100g brasna
100g secera
100g maslaca
2 jaja
1 zlica prasak za pecivo
1 zlica vanilija secer




Tijesto - dodatak za razlicite okuse
50g orasi
1 mrkva, manje velicine
1 zlica secera
sok od 1 limuna




Krema - osnova
120g maslac
230g secer u prahu [ icing sugar]

Boje za kuhanje - mozete i promijeniti ako nije za Halloween
crna
narancasta
zelena
zuta [ nije obavezno]
Gotov icing [moze u rolama ili u komadima]
crni, bijeli, narancasti, zuti [ ili po vasem izboru ]

Dodatak za kremu
liker od mente - za zelenu kremu
ekstrakt cokolade - za crnu kremu
vanilija ekstrakt - za narancastu kremu

PRIPREMA
SMJESA ZA CUPCAKES
Ova smjesa je dovoljna za 12 cupcakes srednje velicine. Ukoliko imate klasicnu tavu za muffine, onda bi ova smjesa bila dovoljna za oko 6 kolaca.
Ovi kolacici  su oko 3cm debljine i 6cm gornjeg promjera.

1. Maslac ostaviti izvan hladnjaka da potpuno omeksa.
2. Dobro pomijesati brasno sa praskom za pecivo.
3. U zdjelici istuci jaja sa secerom i vanilija secerom i zatim dodati u brasno.
4. Sve zajedno dobro promijesati sa elektricnom mijesalicom.
5. Zagrijati pecnicu na 180 C stupnjeva
6. Odvojiti smjesu na tri djela. Jedan dio ostavite kako je, za obicni biskvit. U drugi dio dodajte sitno naribanu mrkvu i mljevene orahe. U treci dio dodajte 1 kap zute boje za kuhanje i naribanu limunovu koricu, dovoljno je 1 zlicica, i dodati sok od pola limuna.

  7. Stavljati smjesu u tavu za pecenje cupcakes/mufina. Dodavati samo 2/3 , nesmije biti do vrha.
8. Peci u zagrijanoj pecnici oko 20 minuta. Kad je gotovo izvaditi cupcakes i ostaviti da se ohlade, najbolje ako ih stavite na tavu sa resetkama da se ne "znoje"
9. Sok od pola limuna pomijesati sa 1 zlicom secera i 3 zlice vode. Secer se mora otopiti, zatim polako preliti preko cupcakes sa limonovom koricom.

PRIPREMA KREME
1. U dubljoj zdjeli sa elektricnim mikserom pomijesati omeksali maslac i secer u prahu. Nikako nesmije maslac biti otopljen u mikrovalnoj ili na stednjaku! Samo ga ostavite pola sata izvan hladnjaka da omeksa na sobnu temperaturu.
Mijesati dok ne dobijete finu gustu smjesu.
2. Sada odvojiti smjesu na tri djela i svaki dio obojiti sa bojama za kuhanje. Prvo dodajte 1 kap pa pomijesati ako je preblijedo dodati jos 1-2 kapi boje.
3. Ovaj korak mozete preskociti ukoliko zelite ostaviti kremu kako je, ali ako hocete dodati drugaciji okus za svaku kremu onda :

  u narancastu kremu dodati vanilija ekstrakt [
u crnu kremu dodati cokoladni ekstrakt
u zelenu kremu dodati liker od mente - 1 zlica

Ako radite kreme po svojem izboru, onda mozete dodati drugacije boje i okuse :)
4. Stavljati kreme u vrecicu ili spricu za dekoriranje kolaca i torti. Pazljivo istiskajte kremu na svaki kolacic.
5. Gotove kolacice dekorirajte sa icing-om u razlicitim bojama. Ovdje neka masta radi svoje :)

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar