Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » JABUKOVAČA PO STAROM RECEPTU

JABUKOVAČA PO STAROM RECEPTU

Written By Unknown on ponedjeljak, 31. kolovoza 2015. | 16:12


abuka sadrži i do 90% vode, u kojoj su otopljene različite tvari te prolazi kroz želudac u roku od 15-20 minuta.

SASTOJCI
500 gr kora za pite
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr grožđica
pola praška za pecivo
kašikica cimeta
125 gr margarina
4 kašike griza
1/3 margarina
3 kašike ulja




Agda
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
2 vanilin šećera




 
PRIPREMA
1. Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.
2. Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.
3. Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.
4. Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.
5. Agda: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer.
6. Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni.
7. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.

Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar