Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK: KONAK KEBAB TURSKI SPECIJALITET KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI...

BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK: KONAK KEBAB TURSKI SPECIJALITET KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI...

Written By Unknown on srijeda, 26. kolovoza 2015. | 15:36



Sastojci
    Pire:
     4 srednja krumpira
     oko 100ml mlijeka
     1 žlica maslaca
      sol,papar
    Mesni nadjev:

  
       400g juneceg mesa/mekane snicle
     1 velika crvena paprika ili dvije manje
     2 srednje rajčice
     1 glavica luka
     1/2žličice mljevenog kumina
      sol,papar
    Ostalo:
     2 balancane/patliđana
     3žlice maslinovog ulja
     100g naribanog sira
     1/2žličice mljevene crvene paprike

Priprema

    Ocistite i narezite krumpir.Stavite ga u hladnu vodu kuhat ,kad uzavre posolite vodu.
     Kuhani krumpir procijedite dodajte mu maslac i mlijeko pa napravite pire posolite i poparite po zelji.
    Operite i narezite balancana na fetice.Lagano ih posolite i ostavite stajati deset minuta.
    Prebrisite ih kuhinjskim papirom i premazite uljem te ih preprzite na suhoj tavi par minuta sa svake strane .Poslozite ih u posudu za pecenje.

      Narezite meso na kockice.U tavu stavite jednu zlicu ulja kad se zagrije dodajte nasjeckani luk ,pirjajte desetak minuta posolite poparite ,dodajte kumin,promijesajte.
    Nasjeckajte papriku na kocke i nju zajedno s mesom propirjate ,postom dodajte naribanu rajcicu s malo secera .Pustite da sve kuha dok meso ne omeksa.
    Maknite sa vatre pa pustite da se malo ohladi.

  
    Na pecene balancane dodajte po zlicu nadjeva ,nadjev vam nebi smio biti rijedak ,ako je ,pustite da jos kuha dok se tekucina ne reducira.
    Na nadjev stavite pire krumpir.Fino ga zagladite da sve izgleda kao kupola/konak.Najlakse ce te to izvest ako malo ovlazite ruke vodom.
    Na kebabe stavite malo sira ,sve pospite mljevenom ljutom ili slatkom paprikom.
    Pecite ih na 200C nekih 20 minuta dok ne uhvate finu boju i koricu.
    Evo da vidite presjek.
Posluživanje
Servirajte vruce uz salatu.
Izvor:  www.coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar