Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » MEKANE KIFLICE

MEKANE KIFLICE

Written By Unknown on četvrtak, 21. svibnja 2015. | 22:24






Ovaj recept je zakon za kiflice. Mekane “ko duša”.

Sastojci:

Tijesto
– 1 kg brašna , glatkog
– 3-4 dl mlijeka(za početnike 3 dl mlijeka dosta)
– 2 dl vode
– 1 dl jogurta
– 2 dl ulja

  – 1 prašak za pecivo
– 1 kocka kvasca
– 1 žličica šećera
– 1 žličica soli
Premaz
– 1 tučeno jaje
Slatka punjenja
– nutela pekmez po želji smjesa sa makom smjesa s orasima
Slani nadjev (za 16 kiflica)


  – 100 g svježeg sira
– 1 jaje
– 1/2 žličice vegete
Srolane i premazane jajom posipajte sa sezamom
Kombinacija meni najdražeg punjenja
– 200 g šunke na šnite
– 200 g sira na šnite
Narežite na 4 trake i po komad šunke i sira u svaku kiflicu
Priprema:

– Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže.
– Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke.
– Sa spiralnim metlicama izmiksajte tijesto u kuglu koja se sam mora odvajati od stjenki posude. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min).


  – Istresite na radnu podlogu i podjelite na 8 djelova. Svaki dio razvaljajte i podjelite na 8 trokuta( 1/2, 1/4, 1/8). Sada rukama na podlozi svaki komad malo razvucite pritiskajući u stranu da budu malo širi u vrhu i duži. Sada taj malo prošireni vrh koji je sad u izgledu slova u zarežite uzdužno 3 cm dva puta.
– Dolje na širi dio stavite punjenje po želji, sir sa jajom, šunka sir, nutela, pekmez, orasi, mak, sve opcije punjenja su prema Vašim idejama.
– Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja.

  Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajetom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamom i krupnom solju.
– Pećete na 200 dok ne dobiju laganu boju.
Izvor: coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar