Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » FRANCUSKA KREMPITA

FRANCUSKA KREMPITA

Written By Unknown on srijeda, 20. svibnja 2015. | 01:02

Francuska krempita



Samo krempita, krempita sa visnjama, ili Francuska krempita ili kako god vec, ja jednostavno zelim da podelim recept sa vama...... pravila sam je za rodjendan i stvarno je pokupila pozitivne kritike i nestala  u trenu.... Da se razumemo nije ovo original recept, nema jaja, sto je sigurno u originalu, ali garantujem da je fantasticna!
Sastojci

1/2 kg lisnatog testa (ja sam kupila)
1,1/2l mleka
10 kasika secera
250 gr putera
4 dl slatke pavlake za slag


  240 gr pudinga sa ukusom slatke pavlake, vanile
350 gr visanja (kompot, sveze ili iz hladnjaka)
50-100 secera, zavisi od ukusa, prvo probajte
40 gr gustina, skroba, (opet zavisi od soka koji puste visnje)
Slag
250 ml Mlecne slatke pavlake za slag
150 gr slaga u prahu
Priprema

1.
U 1/2 l mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru sa preostalih 7 kasika secera da zakuva, dodati puding i energicno mesati da nema grudvica. Kada se blago prohladi dodati 100 gr maslaca. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali maslac i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umuceno dodavati pavlaku za slag i mutiti mikserom. Ja nisam prvo umutila pavlaku vec sam sipala direktno u fil i mutila. Fil na kraju treba da bude lepo cvrst, a kasnije kada odstoji jos vise ce se stegnuti.
2.
Lisnato testo koje ja kupujem, a verujem i vecina vas ima dve ploce. Razviti plocu po plocu na dimenzije 30*35 cm i peci na 220 C na prevrnutom plehu. Kada ih razvijem ja ih nozem izbockam da se ne bi previse nadula i skupila.


  3.
Fil od visanja. Nista strasno, ukuvati visnje sa secerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u visnje, promesati i ostaviti da se prohladi, ali ne skroz ohladi.
4.
Mlecnu slatku pavlaku pazljivo umutiti, tj. paziti da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Slag umutiti po uputstvu sa kesice i varjacom spojiti sa slatkom pavlakom.

5.
Filovanje: Kora, veca polovina fila od pudinga, mlak fil od visanja, druga polovina fila, slag, i drugu koru koju izmrvite medj prste i obilno pospete po krempiti.
6.
 Dobro rashladiti i uzivati!
Izvor:   www.coolinarika.com
SHARE

About Unknown

0 komentari :

Objavi komentar