Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » TUZLANSKE HURMAŠICE

TUZLANSKE HURMAŠICE

Written By Kulinarske Delicije on utorak, 10. siječnja 2017. | 18:59



Sastojci:
Tijesto:
– 2 jajeta
– 2 šoljice šećera
– 200 g maslac
– brašna po potrebi


Agda:
– 9 šoljica šećera
– 11 šoljica vode
– 1 limun

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom , dodati maslac postepeno dodavati brašno i prašak za peicvo dok se ne dobije ujednačenu masu.
Od tijesta ćemo oblikovati kuglice malo veće od oraha, koje potom spljoštimo i pritisnemo uz ribež (najsitnije rupice).

Slažemo hurmašice na suhu tepsiju i kda se peku na 180-200 stepeni, dok ne porumene.
Dok se hurmašice peku, trebamo napraviti agdu. Agda se pravi tako da šećer zalijemo vodom i dobro promiješamo da se istopi, u ovu smjesu iscijedimo i sok iz limuna.
Pečene hurmašice zalijemo hladnom, nekuhanom agdom, poklopimo i pustimo da odstoje.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar