Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » KROMPIRUŠA- KADA PROBATE OVAJ RECEPT UVIJEK ĆETE JE OVAKO PRAVITI

KROMPIRUŠA- KADA PROBATE OVAJ RECEPT UVIJEK ĆETE JE OVAKO PRAVITI

Written By Kulinarske Delicije on petak, 20. siječnja 2017. | 20:55



Sastojci
– 600 gr brašna
– 400 ml vode
– 2 kašike ulja


  – 1 ½ kg krompira
– 2 luka
– so, biber, ulje

Način pripreme
Brašno umijesite sa vodom i 2 kašike ulja.
Ostavite da odstoji par sati, podijelite na dva dijela i premažite uljem.
Ostavite da odstoji još par sati pa razvucite što tanje moguće.


  Krompir ogulite i izrežite na kockice pa pomiješajte sa sitno sjeckanim krompirom.
Posolite, pobiberite pa redajte na jufku.
Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Izvor: domacica.com
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar