Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » DOMAĆI PJENASTI BOMBONI KOJIMA ĆETE OBRADOVATI SVOJE MALIŠANE

DOMAĆI PJENASTI BOMBONI KOJIMA ĆETE OBRADOVATI SVOJE MALIŠANE

Written By Kulinarske Delicije on ponedjeljak, 30. siječnja 2017. | 12:35



Potrebno:
1 bjelanjak
20 dag šećera u prahu
1,5 dl vode


20 dag kristal šećera
2 dag želatine u prahu
25 dag kokosa
1 dl vode
malo arome jagode ( ili po volji neka druga)

Priprema:
Bjelanjak istucite u čvrsti snijeg. Dodajte šećer u prahu i miješajte dok ne postane gusto.
Zatim prokuhajte 1.5 dl vode sa kristal šećerom i lagano miješajući dodajte bjelanjku sa šećerom. Miksajte još 10-ak minuta.


Želatinu prokuhajte u 1 dl vode, vruću vodu lagano dodajte u smjesu i miksajte još 15-ak minuta. Dodajte kokos i promješajte.
Pola smjese izlijte u tepsiju, a u drugu polovicu ulijte par kapi arome od jagode ili maline i prelijte preko prve polovice.
Stavite 2 sata u zamrzivač i nakon toga izrežite na kockice te svaku uvaljajte u kokos.
Prilikom slaganja na tanjur možete kombinirati da jedna kocka bude okrenuta na bijelu, a druga na rozu stranu. Izgledaju super, a i vrlo su ukusne.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar