Home
»
»
Ako bacite vodu nakon kuhanja TJESTENINE, činite VELIKU grešku. Evo šta SVE možete učiniti s njom!
Ako bacite vodu nakon kuhanja TJESTENINE, činite VELIKU grešku. Evo šta SVE možete učiniti s njom!
Written By Kulinarske Delicije on subota, 7. siječnja 2017. | 11:38
Pasta je jelo zbog kojeg ponekad ostavite svoj plan ishrane i uživate u kulinarskoj gozbi. Nakon njihove pripreme ostane lonac pun slane vode. Nakon toga, bacamo ovu vodu misleći da je beskorisna.
Ali, ova tečnost je vrlo korisna. I to u mnogim stvarima.
Evo nekih cool načina za korištenje ove vode:
Voda za zalijevanje cvijeća
Vaše biljke će biti jako zahvalne. Ova voda ima mnogo minerala. Najbolji sipati je kada je mlaka.
Za sos i pesto
Ovo je savršen dodatak koji savršeno kombinira sve sastojke.
Kupka za noge
Ako patite od upale ili otečenih nogu treba da ih uronite u toplu vodu koja je ostala nakon ključanja makarona.
Za kosu
Oštećena i suha će biti u boljoj formi, kada je masirate sa pasta vodom. Nakon što masirate kosu s ovom vodom, trebate je isprati šamponom.
Kuhanje
Ekonomično je kuhati hranu kroz parenje. Kuhana voda od tjestenine je vrlo dobra za vas.
Izvor: http://www.zivjeti-zdravo.com
0 komentari :
Objavi komentar