Home
»
»
PRIJEDLOG ZA DORUČAK OBRATITE PAŽNJU NEMOJTE ODBIJATI JER DJECA SU LUDA ZA OVIM PROČITAJ RECEPT
PRIJEDLOG ZA DORUČAK OBRATITE PAŽNJU NEMOJTE ODBIJATI JER DJECA SU LUDA ZA OVIM PROČITAJ RECEPT
Written By Kulinarske Delicije on srijeda, 21. prosinca 2016. | 00:54
SASTOJCI
za 2 jufke
350gr. brašna
malo soli
3 žumanca
mlaka voda
fil
2 dcl. mlijeka
1 šolja(od bijele kave) griza
1 šolja domaceg kajmaka,moze i kupovni piše na posudici
to je kajmak koji se uhvati na površini kad se domaće mlijeko kuha..
kora od 1 limuna(naribana)
pola istopljenog putera
agda
650gr.šećera
8dcl. vode
PRIPREMA
Od brašna,žumanaca,soli i vode zamjesiti 2 jufke(kao za pitu)i ostaviti da malo odmori.
Dok se odmara...napraviti fil,mlijeko zakuhati i umiješati griz,kad se ohladi u to dodati umučene bjelanjke,kajmak i limunovu koricu.Staviti agdu da kuha.
Sada razviti prvu jufku i i izrezati ju na kaiše i popoloviti.Svaki kaiš namazati istopljenim puterom.
Na svaki staviti po malo fila i motati tako da dobijete trokutiće.Redati u tepsiju jedan do drugoga.
Kada ste sve potrošili i poredali u tepsiju...zaliti sa vrućim puterom kao i baklavu.
Peci u zagrijanoj rerni na 220 stupnjeva oko 25min.da dobije lijepu boju.Vruče pituljice zaliti vručom agdom.
POSLUZIVANJE
Ja sam zaboravila da ih slikam pečene...jako su ukusne i sočne..pogotovo kad se dobro ohlade.Nadam se da če vam se svidjeti.
Izvor: coolinarka
0 komentari :
Objavi komentar