Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » MEDENI DESERT jednostavan, lagan i jako fin :)

MEDENI DESERT jednostavan, lagan i jako fin :)

Written By Kulinarske Delicije on nedjelja, 25. prosinca 2016. | 14:11



SASTOJCI
1 l mlijeka
200 g Gussnela Dolcela (gustina)
1,5 šolja oko 300 g šećera
5 kašika kakaa u prahu Dolcela


5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom čokoladni keks

PRIPREMA
1. U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.


2. U kalup 30 x 10 cm  obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, stavljati keks

3. premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći

4. ukrasiti po želji

Izvor: coolinarika.com

SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar