Home
»
»
MARSHMALLOW FONDANT- nova masa za oblaganje i dekorisanje
MARSHMALLOW FONDANT- nova masa za oblaganje i dekorisanje
Written By Kulinarske Delicije on nedjelja, 11. prosinca 2016. | 12:35
Sastojci
250 gr marshmallow-bijeli
500 gr secera u prahu
1,5 kasike vode
secer u prahu za rad
Priprema
1. grama marshmallow sa 1, 5 kasikom vode prelijte pa stavite u mikrovele da malo
odmekne toliko da se moze mijesiti .Uoriginalnom receptu pise da se na pocetku radi sa
mikserom ali ja sam radila rukom .Ako nemate mikrovele marshmallow otopite nad
parom u cjediljci bez dodavanja vode ili u rerni isto sa vodom kao u
mikrovele.Marshmallow OTOPITI ne rastopiti znaci samo malo ra se ugrije i da se moze
raditi rukom da nije vrelo po prstima.Prvo stavite pola kolicine secera i onda dodajete i
ostalo postepeno mijesajuci .Masa je dobra kad mozete da je valjate u rukame kao
loptu a ne lijepi se za dlanove .Bitno je da nemozete pogrijesiti -ako je smjesa rijetka
dodajte secer ako je tvrda malo je ugrijte u mikro ili na pari ponovo malo navlazite
.Masa je tako dobra za oblaganje da je mozete tako lako raditi ne razvlaci se , ne puca
ne susi se brzo ali ne i dugo.Ako dodajete tecne boje ponovo dodajite secer u prahu
dok ne dobijete zeljenu cvrstinu
2. Zelim vam puno uspjeha i radosti koliko sam je ja imala sa ovom masom
Izvor: coolinarka
0 komentari :
Objavi komentar