Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » MAĐARSKI ROLAT SA POVRĆEM I JAJIMA

MAĐARSKI ROLAT SA POVRĆEM I JAJIMA

Written By Kulinarske Delicije on srijeda, 21. prosinca 2016. | 09:34



Ako želite da iznenadite svoje goste izgledom i ukusom predjela, napravite ovaj izuzetan  mađarski rolat.
Sastojci:
200 g smrznutog graška
200 g  šargarepe
200 g  krompira
200 g  jabuka

1 limun
6 kašika majoneza
7 kašika kisele pavlake
250 ml supe od povrća
20 g  želatina
5 jaja
1 crvena paprika
1 veza peršunnovog lista
biber
so
Priprema:
Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti. Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti.
Jabuke oguliti, izrezati na kockice i dodati sok od limuna. Povrće i jabuke staviti u veliku zdelu. Majonez pomešati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati.  Supu od kuvanog povrća  pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomešati sa smesom u zdeli. Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižider preko noći da se ohladi i stegne.

Posluženje:
Rolat servirati na pladnju i ukrasiti ga sa crvenom paprikom i peršunovim lišćem.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar