Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » EKSPLOZIJA ZADOVOLJSTVA U USTIMA: KROMPIR DOFINE (FRANCUSKA KUHINJA)

EKSPLOZIJA ZADOVOLJSTVA U USTIMA: KROMPIR DOFINE (FRANCUSKA KUHINJA)

Written By Kulinarske Delicije on subota, 10. prosinca 2016. | 13:17



SASTOJCI
– krompiri srednje veličine (po mogućstvu isti)
– maslac
– tvrdi sir
– so i biber po ukusu



PRIPREMA
Krompire oprati i oljuštiti. Odsecite manji komadić sa jednog kraja tako da bi krompir mogao stajati vertikalno.

Po celoj dužini krompira nožem napravite rezove, kao kad biste ga sekli za pomfrit, ali ne secite do kraja, ostavite otprilike 1 cm.



Zatim stavite krompir u šerpu i prelijte ga kipućom vodom. Poklopite, i ostavite ga da odstoji 15-20 minuta.

Izvadite krompir iz šerpe i stavite ga u dublju posudu za pečenje.
Posolite, pobiberite. Unutar krompira stavite po 1 kafenu kašičicu maslaca.
Takođe, u svaki krompir možete dodati malo sitno iseckanog ili izgnječenog belog luka.

Odozgo, na svaki krompir stavite po krišku tvrdog sira. Pokrijte folijom.
Pecite u rerni na 200 stepeni, oko 50 minuta, ili dok krompir ne bude spreman.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar