Home
»
»
DORUČAK NIKAD NIJE BIO TAKO UKUSAN DOK NISAM PROBALA OVE KIFLICE
DORUČAK NIKAD NIJE BIO TAKO UKUSAN DOK NISAM PROBALA OVE KIFLICE
Written By Kulinarske Delicije on ponedjeljak, 5. prosinca 2016. | 11:48
SASTOJCI:
1 kesica ili kocka kvasca
5 dl mleka
malo ulja
1 kg mekog brašna
1 kašikica šećera
1 kašika soli
viršle
listići kačkavalja
PRIPREMA:
U mlaku vodu dodati kvasac i šećer. Ostaviti na toplom oko 10 – 15 minuta.
U brašno dodati mleko, ulje, 2 umućena jaja, prethodno spremljeni kvasac i so.
Dobro zamesiti testo i ostaviti da naraste.
Premesiti testo razviti što tanje i narendati margarin.
Presaviti testo kao knjigu sa sve četiri strane, malo ga oblikovati i formirati loptu.
Podeliti testo na loptice željene veličine (nožem podeliti testo na komade i od njih formirati male loptice.
Rastanjiti loptice što tanje pa na jednu ivicu složiti kačkavalj i viršlu (može i pola viršle ko ne voli celu).
Na suprotnoj strani nožićem za testo izrezati trakice kao na slici.
Uvijati rolne, ređati u pleh i premazati umućenim jajetom.
Izvor: coolinarka
0 komentari :
Objavi komentar