Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » DORUČAK NIKAD NIJE BIO TAKO UKUSAN DOK NISAM PROBALA OVE KIFLICE

DORUČAK NIKAD NIJE BIO TAKO UKUSAN DOK NISAM PROBALA OVE KIFLICE

Written By Kulinarske Delicije on ponedjeljak, 5. prosinca 2016. | 11:48



SASTOJCI:
1 kesica ili kocka kvasca
5 dl mleka
malo ulja


1 kg mekog brašna
1 kašikica šećera
1 kašika soli
viršle
listići kačkavalja

PRIPREMA:
U mlaku vodu dodati kvasac i šećer. Ostaviti na toplom oko 10 – 15 minuta.
U brašno dodati mleko, ulje, 2 umućena jaja, prethodno spremljeni kvasac i so.
Dobro zamesiti testo i ostaviti da naraste.


Premesiti testo razviti što tanje i narendati margarin.
Presaviti testo kao knjigu sa sve četiri strane, malo ga oblikovati i formirati loptu.
Podeliti testo na loptice željene veličine (nožem podeliti testo na komade i od njih formirati male loptice.
Rastanjiti loptice što tanje pa na jednu ivicu složiti kačkavalj i viršlu (može i pola viršle ko ne voli celu).
Na suprotnoj strani nožićem za testo izrezati trakice kao na slici.
Uvijati rolne, ređati u pleh i premazati umućenim jajetom.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar