Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » BEZ JAJA, MLEKA I PUTERA I PRLJAVIH SUDOVA: OVOJ ČOKOLADNOJ BOMBI NIKO NIJE ODOLEO

BEZ JAJA, MLEKA I PUTERA I PRLJAVIH SUDOVA: OVOJ ČOKOLADNOJ BOMBI NIKO NIJE ODOLEO

Written By Kulinarske Delicije on ponedjeljak, 28. studenoga 2016. | 22:24



Sastojci
– 1 ½ šolja brašna
– Prstohvat soli
– 1 kašičica sode bikarbone
– 3 kašike kakao praha


  – 1 šolja šećera
– 1 kašičica sirćeta
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 5 kašika ulja
– 1 šolja vode
– Preliv od čokolade

Priprema:
Uzmite pleh u kome ćete peći tortu. Sipajte brašno, kakao, šećer i sodu bikarbonu. Dobro izmešajte i napravite tri udubljenja. U jedno sipajte sirće, u drugo vodu, a u treće ulje. Polako izmešajte viljuškom. Stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 35 minuta na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se malo prohladi, a potom prelijte otopljenom čokoladom ili drugim frostingom po želji.


  Uz ovu kombinaciju odlično se slažu višnje ili maline, pa ukoliko imate neko pakovanje u zamrzivaču, iskoristite ga na ovaj način.

Izvor: coolinarka
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar