Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » TORTA LJEPŠA OD SVAKOG SLADOLED...LEDENA TORTICA KOJA SE PRAVI OČAS POSLA

TORTA LJEPŠA OD SVAKOG SLADOLED...LEDENA TORTICA KOJA SE PRAVI OČAS POSLA

Written By Kulinarske Delicije on ponedjeljak, 25. srpnja 2016. | 19:15



Sastojci
1 l mleka
250 gr šećera
2 kesice (20gr) želatina u prahu
400 gr šlaga u prahu
300 gr mlevene plazme
500 gr smrznutih malina
2 kesice (80gr) šlaga u prahu + mleko/ voda

Priprema
1.
Mleko i šećer zagrevati na laganoj vatri dok ne proključa.
Skinuti sa vatre i dodati želatin, predhodno pripremljen po upustvu sa kesice. Dobro promešati dok se sav želatin ne rastopi pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi (3-4h), a potom i u frižideru (3-4h).
2.
Nakon što se mleko dobro ohladilo i želiralo, umutiti ga mikserom, pa dodati prah za šlag. Nastaviti sa mućenjem dok se sve lepo ne ujednači i postane kremasto.
3.
U 2/3 smese dodati mlevenu plazmu (ili neki drugi keks), a u 1/3 dodati smrznute maline (ili neko drugo crveno voće).
4.
Dublju posudu ili tepsiju obložiti folijom pa sipati 1/2 smese sa keksom, zatim celu smesu sa malinama, pa na to preostalu smesu sa keksom.
5.
Tortu odložiti u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći. Nakon hlađenja, tortu prevrnuti na tacnu, skinuti foliju i ukrasiti šlagom (pripremljenim po upustvu sa kesice) i uživati odmah!
6.
Ostatak torte, vratiti u zamrzivač (može i u frižider) do sledeće degustacije :)
Posluživanje:
Ukoliko ne želite tortu ukrašavati šlagom, možete svako parče servirati uz dodatak šlaga i malo voćnog preliva!
SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar