
SASTOJCI
Potrebno: 2.5 dc vode
2.5 dc mleka
40gr kvasca
2 kašikice šećera
1 kašika soli
2dc ulja
900gr brašna tip400 glatko
Još:
kajmak
margarin za premazivanje
PRIPREMA
1.
Testo: zamutiti kvasac u mlako mleko, dodati šećer. Dobro promešati da se kvasac otopi i odmah zamesiti testo sa ostalim sastojcima. Ostaviti malo da se odmori, pa podeliti na dve jufke (ako hoćete da vam kiflice budu manje podeliti na više jufkica).
2.
Na svako testo staviti po kašikicu kajmaka, umotati i slagati u nauljenu tepsiju. Ostaviti 20 minuta da se odmori testo.
3.
Peći na 200C dok ne porumene. Kad se ispeku, četkicom premazati svaku kiflicu sa mekim margarinom.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar