Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » BAKIN ILI NANIN ROLAT! KAKO VAM VOLJA, ALI JE OVO PREUKUSNO!

BAKIN ILI NANIN ROLAT! KAKO VAM VOLJA, ALI JE OVO PREUKUSNO!

Written By Kulinarske Delicije on subota, 30. srpnja 2016. | 02:00



Stari dobri klasik od rolata i kolaca. Ovo je bio medju prvim mojim isprobanim receptima jos kao mala sam ga naučila. Od samo malo sastojaka,onih u kuci,da se napravi kolac,e tako je bilo nekada.. Ovo je jedini kolac koji se u mojoj kuci pojede za dan. :-)

SASTOJCI
BISKVIT
3 jajeta
5-6 kasika vruce vode
150 g. secera
1 vanilin secer
100 g. brasna
50 g. skrobnog brasna (gustina,gunssela,skroba)
1 kasicica praska za pecivo (ili sode bikarbone,ili bez ).

FIL
250-300 g. marmelade od malina ili slicno.

ZA POSIPANJE
secer u prahu.

PRIPREMA
1.
Penasto umutite jaja sa vrucom vodom,mikserom (na najvecoj brzini)- 1 min.
Pomesaj secer,i van.secer,pa zajedno dodaj u masu od jaja,i sve zajedno umutite jos oko 2 min.
2.
Pomesajte brasno,skrobno brasno i p.za pecivo(ili sodu,ili bez icega za narastanje),i dodajte u masu lagano muteci na najmanjoj brzini na kratko dok se sve ne sjedini.
3.
Testo sipajte u pleh koji ste predhodno podmazali,i oblozili papirom za pecenje,velicine (30 x 40 cm),i izravnajte povrsinu.
4.
Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 C.oko 20-tak min.dok ne dobije zlatnu boju.
5.
Pecen,i jos vruc,odmah prevrnite na kuhinjsku krpu(koju ste predhodno pokvasili hladnom vodom,i ocedili),i odmah uvijte u rolat,sacekajte par minuta,pa odrolajte,skinite papir i opet urolajte biskvit.
Mozete ga posuti malo sa kristal secerom.
Ohladite.
6.
Ohladjen biskvit namazite sa dzemom ,zarolajte,i pospite secerom u prahu...

Posluživanje
Najlepsi mi je sa dzemom od sljiva.. :))
Imam jos jednu verziju koju radim a to je sa vise jaja,brasnom,bez skroba i sastojaka za dizanje..,ali ovo je malo drugaciji,ukus mi je kao oni kupovni...

http://www.coolinarika.com

SHARE

About Kulinarske Delicije

0 komentari :

Objavi komentar