Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » SPAGHETTI BESHAMELL

SPAGHETTI BESHAMELL

Written By Zanimljivosti on četvrtak, 4. veljače 2016. | 01:02





Ako probate ove spagete recicete da su ovo mnoogo bolje spagete nego sa carbonara umakom :) Ovo su za mene najbolje  spagete i inace su nam najomiljenije u kuci. Na molbu nekih cura objavljujem receptic :)

SASTOJCI
500g Tjestenine Spaghetti Podravka
200g slaninice ili barene sunke
700ml mleka



6 kasika brasna
100g topivog sira
1 kasikica soli
1 kasikica vegete
bosiljak,origano,timjan(po ukusu)
1 kisela pavlaka



PRIPREMA
U kljucalu vodu staviti malo soli i ulja i ubaciti spagete.Ako zelite da budu malo tvrdje AL DENTE, da se osete pod zubima,onda odmah iskljuciti vatru i sacekati oko 8 minuta,a ako volite mekse onda kuvati duze.Nakon sto ih procedite,ne ispirati sa vodom,dodati malo maslinovog ulja i promesati.

Iseckati sitno slaninicu i staviti u serpicu da se przi.Naliti 600ml mleka,a u ostatak razmutiti brasno.
U serpicu sa slaninicom i mlekom dodati zacine i promesati,kada prokuva,skloniti sa vatre i lagano uliti brasno sa mlekom,svo vreme mesajuci...vrattiti na sporet i mesati dok se ne zgusne.
Kada se umak zgusnuo,izrendati sir i promesati,a potom dodati pavlaku i opet promesati.

Sluziti toplo :)

Ja po nekad umak izmesam sa spagetama,a po nekad posenbo sipam spagete na tanjir,pa tek onda preko njih umak :)

Prijatnooo :)

Izvor:http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar