Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » BÜRYAN SA PILETINOM

BÜRYAN SA PILETINOM

Written By Zanimljivosti on subota, 6. veljače 2016. | 11:48





Büryan ili po našem pirjan/birjan/birjani na malo drugaciji način...
Sastojci
2 pileca batka sa zabatkom
1 veliki luk
2 case rize

 
3,5 case vode u kojoj se kuhala piletina
3 kasike maslinovog ulja
1 kasika putera
1 nepuna kasika nane/mente
so

Priprema
1.
Meso skuhati u 1l vode. Rizu dobro oprati i ostaviti da se ocijedi. U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju proprziti sitno isjeckan luk. Dodati mu rizu i uprziti je 5-6 minuta. Dodati nanu/mentu,so i kasiku putera. Mijesati jos 10-tak minuta i maknuti sa vatre.

 
2.
Pecnicu ukljuciti na 200 stepeni. Rizu rasporediti u posudu za pecenje. Na rizu smjestiti meso i izliti 3,5 case vode u kojoj se kuhala piletina. Peci jos 40-45 minuta u pecnici da riza upije svu vodu a piletina fino porumeni.

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar