Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » BRANCIN PEČEN U RERNI

BRANCIN PEČEN U RERNI

Written By Zanimljivosti on petak, 5. veljače 2016. | 00:37




Evo za ljubitelje ribe jednostavan način pripremanja. Nema puno mirisa u kući a riba zdrava i veoma, veoma ukusna,
Sastojci  3 osobe
3 komada( po oko 400 gr.) brancina
1/2 veze mirodjije ili malo ruzmarina
1/2 veze peršuna
1 limun
maslinovo ulje
so i biber

 
malo putera
1 dl. belog vina

Priprema
1.
Zagrejati rernu na 220°C.
2.
Napravite marinadu od seckane mirodjije (ruzmarina), peršuna, rendane kore od limuna i maslinovog ulja. U marinadu dodajte soli i bibera po želji.
3.
Napravite zareze u ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite i stavite pripremljenu ribu. Limun sa koga ste skinuli koru isecite na tanke kriške i stavite ih ispod ribe.
4.

 
Pokrijte prijanjućom providnom folijom i stavite na sobnoj temperaturi da se marinira bar 2 sata.
5.
Inače sve ovo možete uraditi i dan ranije i ostaviti u frižideru, a pre pečenje izvaditi malo ranije da se riba zagreje.
6.
Pred pečenje stavite malo putera preko ribe i vino u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta.
Posluživanje
Na ovaj način možete pripremati i oradu ili neku drugu sličnu ribu. Takodje možete menjati začine po želji.

http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar