Home
»
»
BRANCIN PEČEN U RERNI
BRANCIN PEČEN U RERNI
Written By Zanimljivosti on petak, 5. veljače 2016. | 00:37
Evo za ljubitelje ribe jednostavan način pripremanja. Nema puno mirisa u kući a riba zdrava i veoma, veoma ukusna,
Sastojci 3 osobe
3 komada( po oko 400 gr.) brancina
1/2 veze mirodjije ili malo ruzmarina
1/2 veze peršuna
1 limun
maslinovo ulje
so i biber
malo putera
1 dl. belog vina
Priprema
1.
Zagrejati rernu na 220°C.
2.
Napravite marinadu od seckane mirodjije (ruzmarina), peršuna, rendane kore od limuna i maslinovog ulja. U marinadu dodajte soli i bibera po želji.
3.
Napravite zareze u ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite i stavite pripremljenu ribu. Limun sa koga ste skinuli koru isecite na tanke kriške i stavite ih ispod ribe.
4.
Pokrijte prijanjućom providnom folijom i stavite na sobnoj temperaturi da se marinira bar 2 sata.
5.
Inače sve ovo možete uraditi i dan ranije i ostaviti u frižideru, a pre pečenje izvaditi malo ranije da se riba zagreje.
6.
Pred pečenje stavite malo putera preko ribe i vino u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta.
Posluživanje
Na ovaj način možete pripremati i oradu ili neku drugu sličnu ribu. Takodje možete menjati začine po želji.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari :
Objavi komentar