Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » VANIL KREM ŠTRUDLA OKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA OVO JE FENONENALNO

VANIL KREM ŠTRUDLA OKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA OVO JE FENONENALNO

Written By Zanimljivosti on subota, 9. siječnja 2016. | 01:30






SASTOJCI
500 gr kora  


 
za prvi fil  
3 veca jaja    
3 kasike secera    
1 solja (2 dl) ulja    
pola solje psenicnog griza    
1 solja jogurta    
1 kesica praska za pecivo  

za drugi fil    
1 l mleka    
9 kasika secera    
3 pudinga od vanile


 
PRIPREMA
Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mesanje kako se ne bi stvorila korica.Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca, ulje, griz, prasak za pecivo i jogurt. Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na cetiri dela, tako da dobijemo cetiri strudle. Ja sam slagala po cetiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)

Slagati kore – na prve tri staviti po tri, cetiri kasike prvog fila a na cetvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.     Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni.     Sacekati da se prohladi, pa iseci i posuti secerom u prahu.

POSLUZIVANJE

Strudla je prelepa kad je topla, a meni je jos lepsa kada se dobro ohladi jer me ukus podseca na krempitu. Brzo se priprema i moze doci u obzir i puding od cokolade ili nekog drugog ukusa, na primer karamel ili ko sta voli ;))

Izvor:colinarika
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar