Home
»
»
SAHAN KOFTE - TURSKE OKRUGLICE OD MESA IZ PECNICE
SAHAN KOFTE - TURSKE OKRUGLICE OD MESA IZ PECNICE
Written By Zanimljivosti on petak, 8. siječnja 2016. | 14:52
Sahan kofte su okruglice od mesa pirjane/zapecene u umaku od rajcica. Probajte ih, super su!
SASTOJCI
3 komada krumpir, srednje velicine
1 paprika
1 crveni luk
sol
Okruglice
250g mljevene janjetine
400g mljevene govedine
2/3 - 1 salica krusne mrvice ili stariji kruh
2 luk
4-5 cesnjak
4-5 zlica persin
3 zlice mint / menta ( svjezi ili suhi)
1 zlica mljevena paprika
2 zlicice kumin (lat. Cuminum cyminum)
1 zlicica svjeze mljeveni papar
1 i pol - 2 zlicice sol ( vegeta)
Za umak
800g (2 konzerve) nasjeckane rajcice - pelati
1 puna zlica origano
500-700ml pileca juha (kocka)
1-2 zlicica chilli u prahu ili ljuskice
1 zlicica cimet
2 zlicice secer
1/2 zlicice papar
1/2 -1 zlicica sol ( po potrebi)
maslinovo ulje
PRIPREMA
Krumpir oguliti i narezati na ploske malo manje od 1cm debljine. Posoliti. Na ulju poprziti svaku stranu da pozuti. Ne treba biti skroz przeno jer ce se kuhanje dovrsiti u pecnici.
Krumpir ocijediti od ulja i ostaviti na toplom.
Kofte:
U vecu zdjelu dodati meso.
Luk i cesnjak izmiksati u mikseru. Nemojte dodati nasjeckano, vazno je da se luk izmiksa u smjesu zbog okusa i teksture.
Ako koristite stariji kruh onda ga izmrviti na sto sitnije.
Sve sastojke za okruglice pomijesati sa mesom i dobro izraditi smjesu sa rukom, mijesiti meso oko 5 minuta.
Oblikovati okruglice tako da se najprije lagano istrljaju izmedu dlanova da meso postane kompaktno i onda oblikuje.
Kad su gotove pokriti ih plasticnom folijom da malo odstoje, barem 15-20 minuta.
U dubljoj tavi zagrijati ulje i dodati nasjeckane rajcice ili pelate. Dodati sve ostale sastojke za umak i malo prokuhati, dovoljno je oko 5 minuta.5.
Slaganje
U vecu tavu za pecenje dodati malo ulja i premazati. Zatim poslagati poprzeni krumpir.
Na to staviti okruglice.
Narezati papriku i crevni luk na manje komade i pobacati preko okruglica. Ja sam ostala bez luka pa sam radila samo sa paprikom.
Zalijevati sa umakom od rajcica.
Staviti nepokriveno peci u vec zagrijanu pecnicu na 200 C - 30 minuta.
Kad je gotovo, ostaviti da odmara barem 15 minuta i onda servirati.
Kod mene uz super fini Mediteranski przeni kruh od sira! :)
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar