Home
»
»
ROLADA OD MLJEVENOG MESA
ROLADA OD MLJEVENOG MESA
Written By Zanimljivosti on utorak, 12. siječnja 2016. | 14:29
Zanimljiva rolada od mljevenog mesa, umaka i jaja, pečena na panceti uz miješano povrće pretvorit će ovu kombinaciju u pravi kraljevski obrok.
SASTOJCI
30 ml ulja
1 glavica luka (100 g)
600 g miješanog mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
2 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
6 jaja
2 žemlje
300 ml kiselog vrhnja
1 Prašak za pecivo Dolcela
3 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 žlice krušnih mrvica
150 g Pancete Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
450 g Zamrznutog kraljevskog miksa Podravka
PRIPREMA
1. Na zagrijanom ulju popržite luk, dodajte mljeveno meso, nasjeckani češnjak, peršin i jednu žlicu Vegete.
2. Pržite dok meso ne dobije lijepu boju, pa prebacite u dublju zdjelu da se hladi.
3. Također tvrdo skuhajte 5 jaja.
4. Žemlje namočene u toploj vodi i dobro ocijeđene natrgajte na veće komade.
5. Dodajte im vrhnje, 1 sirovo jaje, prašak za pecivo, brašno i krušne mrvice.
6. Malo posolite i popaprite.
7. Kalup premažite uljem i obložite tankim šnitama pancete.
8. Izlijte polovicu smjese u kalup, poredajte kuhana jaja i izlijte ostatak smjese.
9. Pecite na 200° C oko 15 minuta pa još 45 minuta na 180° C.
10. Pečeno pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za posluživanje.
Posluživanje
Poslužite uz kuhani kraljevski mix.
Mala tajna
Roladu ćete puno jednostavnije pripremiti u kalupu nego ručno.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar