Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PRAVA TORTA KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA BEZ PEČENJA

PRAVA TORTA KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA BEZ PEČENJA

Written By Zanimljivosti on četvrtak, 14. siječnja 2016. | 01:19





Sastojci
     300 gr Plazma keksa
     5 kašika mleka
     180 gr maslaca ili margarina
    Beli fil
     1 kom Ella sira (450 gr)
     1 krem fix
     1 vanilin šećer
     

 
50 ml. vode
     1 želatin (10 gr.)
     500 ml biljne pavlake (Meggle)
     220 gr šećera u prahu
    Voćni fil
     450 gr. crvenog voća (ja sam koristila maline i kupine)
     100 ml. vode
     1 želatin (10 gr.)
     50 ml. vode za želatin
     4 kašike šećera

 
Priprema
    Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri  10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
    Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
     Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.
Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer  i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
    Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.
    Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa i to je to... Vaš cheesecake je gotov!
Posluživanje
* prilikom pripreme belog fila koristite pavlake biljnog porekla (ja sam koristila Meglle), jer su izdašnije i ne promeni im se ukus u frižideru posle nekoliko dana (za razliku od onih na bazi mleka).

Izvor:  www.coolinarika.com
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar