Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » » PILEĆE SARME SA POVRĆEM….SVJEŽE POVRĆE UMOTANO U MARINIRANE PILEĆE FILETE..

PILEĆE SARME SA POVRĆEM….SVJEŽE POVRĆE UMOTANO U MARINIRANE PILEĆE FILETE..

Written By Zanimljivosti on srijeda, 13. siječnja 2016. | 02:01




SASTOJCI
8 komada pilećeg fileta


 
Za marinadu
malo vise od pola fildzana maslinovog ili suncokretovog ulja
1 srednji luk
2 cehna bijelog luka
1 kasicica suhog timijana
pola kasicice Ljute mljevene crvene paprike Podravka
3 kasike soja sosa

Za filovanje
patlidzan
zelena paprika
crvena paprika
mrkva
kackavalj


 
PRIPREMA
U dubokoj posudi sastaviti izrendani luk i izgnijeceni bijeli luk,a zatim i sve ostale sastojke za marinadu. Dodati pilece filete i dobro natrljati smjesom. Pokriti folijom i ostaviti u frizider da odstoji najmanje 2 sata (mozete spremiti i dan ranije. Sto je duze meso u marinadi to ce biti ukusnije).

Povrce oprati i isjeci na tanke stapice. Tako i kackavalj. Pilece filete povaditi na jedan tanjir. Ostatak sosa istresti u posudu u kojoj ce se piletina peci. Na sredinu svakog pileceg fileta  staviti od svakog povrca po 2-3 stapica,i 2-3 stapica kackavalja. Zarolati i slagati u posudu sa sosom. Kada zavrsite rolanje dodajte pola fildzana vode i pecite na 250 stepeni tek toliko da odozgo blago porumeni. Nemojte prepeci jer sto duze pecete to ce piletina biti vise suha.

Posto sam koristila soja sos,izostavila sam so. Prijatno!

Ove sarme posluzite uz neku vrstu pilava ili pecenog krompira. Ja sam ih servirala uz moj objavljeni recept: "Pirinç" pilav.

Izvor:http://www.coolinarika.com/
SHARE

About Zanimljivosti

0 komentari :

Objavi komentar